نرم افزار کامسول یکی از نرم افزارهای قدرتمند در شبیه سازی و تحلیل مسائل مهندسی میباشد. این نرم افزار بوسیله آقای اسوانت لیتمارک و آقای فرهات در سال 1986 در سوئد تاسیس شد . اولین ورژن نرم افزار در سال 1998 با گروه کامسول، به عنوان جعبه ابزار توسعه یافت. نام قبلی این نرم افزار، FEMLABبوده است و از سال 2005 به کامسول مالتی فیزیک تغییر نام داده است. کامسول یک نرم افزار تحلیلی میباشد که کاربرد وسیعی در مسائل گوناگون از جمله صوت، علوم زیستی، واکنشهای شیمیایی، نفوذ، الکترومغناطیس، دینامیک سیالات، جریان ملکولها، پیلهای سوختی، الکتروشیمی، زمین شناسی، انتقال حرارت، سیستمهای میکروالکترومکانیکی، جریان در محیطهای متخلخل و ... دارد. این نرم افزار از روش المان محدود، معادلات دیفرانسیل سیستمهای غیر خطی را توسط مشتق های جزئی در فضاهای یک، دو و سه بعدی گسسته کرده و برای رسیدن به همگرایی حل می کند. روش المان محدود، یک روش گسسته سازی برای یافتن حل تقریبی معادلات حاکم بر مسائل مهندسی میباشد. هر چند این روش برای اولین بار جهت تحلیل تنش در سازه های هواپیماها به کار گرفته شد، اما کاربرد آن در بسیاری از مسائل مکانیک جامدات، مکانیک سیالات، مهندسی پزشکی، مهندسی شیمی و سایر علوم، به سرعت رو به گسترش است. این نرم افزار به آسانی قادر به گسترش مدلهای تک فیزیک به چند فیزیک و حل همزمان آنها میباشد. با استفاده از این توانایی ها، نرم افزار کامسول مالتی فیزیک قادر به بررسی مسائل مختلف است از قبیل:
- تجزیه و تحلیل مسائل پایا و وابسته به زمان
- تجزیه و تحلیل مسائل خطی و غیر خطی
- تجزیه و تحلیل کیفی و فرکانس ویژه
نرم افزار کامسول مالتی فیزیک امکان ترکیب مدل سازی ها بر مبنای معادلات دیفرانسیل جزئی، شبیه سازی مسائل و تجزیه و تحلیل آنها را با سایر روشهای مدل سازی فراهم می آورد. معادلات دیفرانسیل جزئی پایه و اساس قوانین علمی میباشد و برای مدل سازی محدوده وسیعی از پدیده های علمی و مهندسی به شمار میرود. نرم افزار کامسول برای حل این معادلات، آنالیز المان محدود را همراه با شبکه بندی هندسه تطبیق داده و شبیه سازی مسئله را با استفاده از حلگرهای عددی مختلف انجام میدهد. بنابراین از نرم افزار کامسول در محدوده گسترده ای از مسائل هم چون صوت، علوم زیستی و زمینشناسی، سازه های مختلف، واکنش های شیمیایی، دینامیک سیالات، میکروفلوییدیک، انتقال حرارت، ناپایداری ها، جریان در محیطهای متخلخل، جریاهای چندفازی، شبیه سازی در ابعاد ملکولی و ... میتوان استفاده کرد. برای حل مسائل گوناگون، ماژولهای مختلفی در نرم افزار کامسول طراحی شده است. این ماژول ها، از روشهای خاصی برای ایجاد یک هماهنگی خاص در جهت ساده سازی و تجزیه و تحلیل مدلهای گوناگون استفاده می نمایند. ماژول های کامسول مولتی فیزیک شامل شش بخش کلیMechanical، Electrical، Fluid، Chemical، Multipurpose، Interfacingمیباشد.
توانایی های کلیدی کامسول مولتی فیزیک:
- طراحی و شبیهسازی انواع پروژهها در زمینه های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی پزشکی، مهندسی هوافضا، مهندسی پلیمر، علوم زمین، شیمی، فیزیک، نجوم، کوانتوم و ... .
- امکان حل معادلات دیفرانسیل سیستمهای غیرخطی با بکارگیری مشتقهای جزئی روش المان محدود در محیط های یک، دو و سه بعدی
- شبیه سازی در حضور میدان های الکتریکی، الکترومغناطیسی، صوتی، نیروهای کششی و ...
- قابلیت ارتباط و هماهنگی با سایر نرمافزارهای مهندسی از جمله کتیا، سالیدورک، متلب، اکسل و…
- وجود ماژول های مختلف برای شبیه سازی و تحلیل آسان پدیده های مختلف طبیعی شامل مسائل سیالاتی، فیزیکی، شیمیایی، الکتریکی و جامداتی
محيط نرم افزار کامسول
مراحل شبیه سازی در کامسول را می توان به شش مرحله کلی زیر تقسیم بندی نمود:
- انتخاب و ترسیم هندسه مورد بررسي
- تعيين ماژول مورد استفاده در مسئله
- تعيين حلگر مسئله
- پردازش و ترسيم داده هاي خروجي
- بعد از به اتمام رسیدن حل، نمودارها و کانتورهای مورد نظر رسم و تحلیل میشوند.
- در این مرحله، با توجه به شرایط مرزی و هندسه مورد بررسی، حلگر مورد نظر انتخاب می گردد. در طراحي هندسه و تعيين شرايط مرزي و پارامترهاي مسئله بعد از تعریف هندسه و تعیین خصوصیات و شرایط مرزی، هندسه موردنظر شبکه بندی میشود. همچنین این نرمافزار توانایی ایجاد انواع مش ها را دارد. درنهایت بعد از ایجاد شبکه، مسئله بر اساس حلگر مناسب حل میشود.
ماژول های نرم افزار کامسول مولتی فیزیک:
- AC/DC Module
- Acoustics Module
- Batteries & Fuel Cells Module
- CAD Import Module
- CFD Module
- Chemical Reaction Engineering Module
- Corrosion Module
- ECAD Import Module
- Electrochemistry Module
- Electrodeposition Module
- Fatigue Module
- Geomechanics Module
- Heat Transfer Module
- MEMS Module
- Microfluidics Module
- Molecular Flow Module
- Multibody Dynamics Module
- Nonlinear Structural Materials Module
- Optimization Module
- Particle Tracing Module
- Pipe Flow Module
- Plasma Module
- RF Module
- Semiconductor Module
- Structural Mechanics Module
- Subsurface Flow Module
- Wave Optics Module
- File Import for CATIA V5
- LiveLink for AutoCAD
- LiveLink for Creo Parametric
- LiveLink for Excel
- LiveLink for Inventor
- LiveLink for MATLAB
- LiveLink for Pro/ENGINEER
- LiveLink for Solid Edge
- LiveLink for SolidWorks
- LiveLink for SpaceClaim
- Material Library

- برای سفارش انجام انجام پروژه با کامسول بر روی دکمه سفارش پروژه کلیک کنید. کلیه پروژه ها در سیستم ثبت می گردند. این سیستم به منظور پیگیری سریعتر سفارش ها طراحی شده است.
- کارشناسان انجام پروژه با کامسول پس از بررسی دقیق محتوای پروژه، زمان و هزینه آن را تعیین می کنند که توسط تلگرام به اطلاع شما خواهد رسید.
- پس از توافق بر موعد تحویل و هزینه انجام پروژه و پرداخت حداقل 50% از هزینه انجام پروژه بعنوان پیش پرداخت دریافت شده و سپس کار روی پروژه آغاز خواهد شد.
- از آنجایی که انجام انجام پروژه با کامسول با نرم افزارهای مختلف و دارای جزئیات متفاوت و گسترده ای است، هزینه انجام پروژه با توجه به ویژگی های درخواستی شما متغیر خواهد بود. لذا باید توسط کارشناسان پروژه بررسی و تعیین هزینه شود.
- در زمان ثبت سفارش شما می توانید نظر خود را در مورد هزینه اعلام کنید.
- حتی الامکان سعی می شود که زمان انجام انجام پروژه با کامسول با زمان پیشنهادی شما تنظیم گردد، اما در مواردی با توجه به نوع و حجم پروژه و ترافیک کاری پروژه نیاز به زمان بیشتری خواهد بود.
- لذا شما همواره حداکثر زمان را در فرم سفارش پیشنهاد دهید.
- پس از ثبت پروژه شما در سیستم یک کد رهگیری به آن اختصاص می یابد و یک ایمیل و پیامک مبنی بر دریافت سفارش برای شما ارسال می شود. دریافت کد رهگیری بدین منزله است که سفارش شما به دست ما رسیده و برای کارشناسان دسته بندی ارسال شده است.
- برای پیگیری سریع تر سفارش، بایستی تلگرام خود را به صورت روزانه بررسی فرمایید.
- کلیه سفارش ها ظرف مدت حداکثر 24 ساعت پاسخ داده می شوند.